Avond MOB complex geslaagd

Afgelopen woensdag 15 november was er in Het Bestegoed een druk bezochte thema-avond. We begonnen met een update over de activiteiten van de werkgroepen. Zo bleek er geen voortgang bij het Oude Dorpshuis, gaat het centrumplan een fase in van de definitieve plannen en aanbesteding, wordt er een voorzitter gezocht voor Het Bestegoed huiskamerproject en gaat het leefbaarheidsteam aan de slag met de ingevulde enquêtes om begin volgend jaar een bijeenkomst met Elstenaren te organiseren.

De hoofdrol van de avond was weggelegd voor een presentatie over de activiteiten op het voormalige MOB complex. Dat begon met een presentatie van Martin Bos die heel helder liet zien hoe de MOB complexen zijn gerealiseerd ten tijde van de koude oorlog. Tijden veranderden, waardoor de functie van deze mobilisatie complexen niet meer noodzakelijk was. Het MOB-complex in Elst werd verkocht aan Zesruit, die het verhuurt aan de politie.

André van Rijn gaf een boeiende presentatie hoe het MOB complex op Zwijnsbergen werd getransformeerd naar de grootste trainingslocatie ter wereld op het gebied van drugsbestrijding. Daarbij is nadrukkelijk rekening gehouden met de natuur. Van over de hele wereld komen er mensen in ons kleine Elst een training volgen. Hoewel er veel trainingen worden gegeven en er veel transport is van mensen en materieel, is dat nauwelijks merkbaar. De relatie met de bewoners op Zwijnsbergen is dan ook goed. Als klap op de vuurpijl wandelde aan het einde van de presentatie een zeer geavanceerde robothond naar binnen, die een tas met snoepgoed optilde en dat uitdeelde aan de aanwezigen.

Al met al een zeer geslaagde thema-avond. Wilt u ook betrokken blijven bij ontwikkelingen in ons dorp en de dorpsraad als gesprekspartner met de gemeente steunen? Informatie: voorzitter@dvde-elst.nl of kijk op www.dvde-elst.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven