Over de DVDE

De Dorpsraad Vereniging Dorpsbelang Elst (DVDE) is opgericht op 24 juni 2004. Destijds als Vereniging Dorpsbelang Elst met als hoofddoel het ontwikkelen van een Multifunctioneel Gebouw voor het dorp. Een gebouw waarin de twee scholen, de gymzaal en (de functies van) het dorpshuis werden samengevoegd. Door veel samenspraak te hebben met gemeente en inwoners is er een plek ontstaan waar volop gebruik van wordt gemaakt door allerlei doelgroepen. Het gebouw, nu bekend als Het Bestegoed, is een centraal punt in het dorp voor activiteiten en ontmoeting. 

Na de realisatie van Het Bestegoed is de DVDE op verzoek van zowel inwoners van Elst als van de gemeente Rhenen blijven bestaan. Het doel van de DVDE is het behartigen van de algemene belangen van het dorp Elst en haar inwoners. Samen maken we plannen om de leefbaarheid op peil te houden en te verbeteren. We willen dit doel bereiken door een belangrijke schakel te vormen tussen instellingen en organisaties die een invloed (kunnen) hebben op de leefbaarheid van Elst. 

Tegenwoordig zijn er diverse werkgroepen onderdeel van de DVDE. Het bestuur houdt de ontwikkelingen in Elst nauwlettend in de gaten en wordt daarbij regelmatig door de werkgroepen op de hoogte gesteld. Meer over de verschillende werkgroepen is te vinden onder het kopje werkgroepen. Het bestuur komt maandelijks bij elkaar en bespreekt hier de zaken die spelen in het dorp. Een keer meekijken of input leveren voor de vergadering mag altijd! 

Scroll naar boven